תזונה נכונה מסייעת גם בהפחתת נזקים לעור

הדפס

מחקר חדש קובע תזונה נכונה מסייעת גם בהפחתת נזקים לעור הנגרמים עקב חשיפה לשמש.

מחקר בינלאומי, אשר עקב אחר הקשר בין הרגלי האכילה ותהליך התקמטות העור של כ- 500 נשים וגברים המתגוררים ביוון, אוסטרליה ושוודיה במשך שנה, קבע כי אכילה של ירקות מסייעת להאטת התקמטות העור ולמיזעור הנזקים. המחקר נערך ביוזמת הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת מונש במלבורן אוסטרליה ואומץ על ידי אגודת סרטן העור האוסטרלית. האגודה למלחמה בסרטן בישראל, מאמצת אף היא את מסקנות המחקר אשר תואמות את המלצותיה הקבועות, במקביל לחשיפה מבוקרת לשמש, להרבות באכילת ירקות, קטניות, לחם מלא ומוצרי חלב דלי שומן.

על מהלך המחקר

משתתפי המחקר נתבקשו למלא שאלונים מפורטים המתייחסים לתפריטם היומי. במקביל, נמדדה ונרשמה התקמטות עורם באיזורים החשופים לשמש בעזרת מיקרוסקופ מיוחד. מתוצאות המחקר עלה כי עורם של אלה מבין הנבדקים המתגוררים ביוון, אשר הרבו בתזונה עשירה בירקות בעלי עלים ירוקים ושעועית, התקמט פחות לעומת של אלה שהעדיפו תזונה עתירת בשר מעובד וקינוחים בעלי אחוזי שומן גבוהים. באופן דומה, תושבי אוסטרליה אשר נוהגים לצרוך פירות, סרדינים, אספרגוס, לחם מלא ותה ותושבי שוודיה אשר מרבים לצרוך מוצרי חלב דלי שומן, תרד מבושל ושעועית לבנה עורם התקמט פחות.

מסקנות המחקר

מסקנות המחקר מצביעות כי הזדקנות והתקמטות העור עקב החשיפה לשמש, מושפעת מבחירת התזונה של האנשים גם כשמדובר בבעלי רקע אתני שונה. תזונה "ים-תיכונית" אשר מכילה הרבה פירות, ירקות, קטניות, שמן זית ודגים עשויה ככל הנראה לסייע במזעור הנזקים לעור הנגרמים על-ידי השמש, לעומת זאת, צריכת מזון עתיר שומן, סוכר וקלוריות, כגון חמאה, מרגרינה ובשר, אשר גורמים לעודף משקל, בעיות לב וכלי דם, סוכרת וכו' אינם מומלצים גם משום שהם קשורים בהזדקנות מואצת של העור.

סרטן תרומה
התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.
בניית אתרים
|
|
|
© כל הזכויות שמורות לאגודה למלחמה בסרטן בישראל