על סוכר, ממתיקים מלאכותיים ומניעת סרטן

הדפס

 

תודתנו לד"ר ניבה שפירא, תזונאית קלינית מהמכון לחקר התזונה בביה"ח בלינסון וחברת ועדת העידכון לנושא 'מניעת סרטן' באגודה למלחמה בסרטן.

 

פברואר 2012

ידוע לכל כי צריכה מוגברת של מאכלים ומשקאות עתירים בסוכר מגבירה סיכון למחלות שונות, לפגיעה בשיניים ולהשמנה לא רצויה, אך מחקרים רבים מצביעים על כך שהיא גם מעלה את הסיכון לחלות בסרטן.

לפיכך, מומלץ להגביל את הצריכה של משקאות ממותקים בסוכר ובממתיקים מלאכותיים וחשוב לחנך ילדים, בני נוער ומבוגרים לשתיית מים.

על חשיבות שתיית מים: מי שתייה הכרחיים לפעילות תקינה של הגוף. בקרב בוגרים הגוף מפריש כשני ליטרים של מים ביממה, ובשתיית מים סדירה אנו מחדשים את מאגר הנוזלים בגוף. בקרב  ילדים הפרשת המים בגוף יותר אינטנסיבית, והם רגישים פחות לאותות הגוף לצמא לכן יש להקפיד  על חינוך הילדים לשתייה מרובה.

חשוב לזכור:

  • שתייה מוגבלת של משקאות המומתקים בממתיקים מלאכותיים - עדיפה על שתיית משקאות ממותקים בסוכר.
  • מתיקות היא עניין של הרגל. חינוך לשתייה ללא המתקה, הופכת להרגל אשר בכוחו להעלות את הסיכוי למניעת סרטן.
סרטן תרומה
התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.
בניית אתרים
|
|
|
© כל הזכויות שמורות לאגודה למלחמה בסרטן בישראל